Koliko zala odjednom čovjek može podnijeti?!

Nada Al Issa

PREMIJERU, PRIJEĐITE IZ FUTURA I PRVOG I DRGOG U PREZENT!
Prvo nam se nad glavama raspao meteorit, pa nas napala korona, potresao potres najjači u proteklih 140 g., pa doletjele, kažu, opasne čestice iz pustinje.Četiri zla odjednom!. Pitaš se koliko zala odjednom čovjek može podnijeti? I ova četiri više nego previše, a onda nam zaprijeti i peto!.
Ne s neba, ne od više sile, epidemije, pandemije, već iz -Banskih dvora.
KAŽE PREMIJER ”ZA OŽUJAK ZA PLAĆE I MIROVINE IMAMO” A ZA DALJE ”VIDJET ĆEMO.” Premijeru, hitno iz futura i prvog i drugog u prezent, ono ”vidjet ćemo” u ”vidimo”.. Priča se o povećanoj potrošnji, tko će trošiti ako nema što trošiti, ako ne dobije ni plaću ni mirovinu?!.A bez potrošnje nema ni proizvodnje.. Ničega, osim nekog kruga Danteovog pakla.
MOGLO BI BITI ZA SVE, barem koliko, toliko, samo smanjiti prevelike astronomke plaće i mirovine.Posebno one povlaštene, braniteljske. Oni ionako imaju ”za crne dane” za puno ”crnih dana” pa baš i ne bi morali biti alkemičari da prežive, s tisuću, dvije, u najboljem slučaju 3000 kn mjesečno,kao već dobar dio puka. .
. . BILA BI TO OPĆA SOLIDARNOST. Bez toga smo na onome- ti jedeš meso, on kupus, u prosjeku jedete sarmu. Problem će biti ako, kad ”on” više ne bude imao ni za kupus! ILI SAMO SMANJITE SILNE MILIJUNE CRKVI I HERCEGOVINI I SVI ĆEMO MOĆI JESTI SARMU!
P.S. Premijer danas ublažio dio onoga od juče : mirovine sigurne i umirio barem pola nacije.

Andrej Plenković premijer R Hrvatske sa maskom protiv korone virusa
Andrej Plenković premijer R Hrvatske sa maskom protiv korone virusa

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Predsjednik je pogriješio!

Nova napetost s Bosnom, na (zlu)radost Hercegovine! Odlikovati generala HVO-a Z. M. Jelića, u BiH …