Koga i šta štiti “naša” policija?

specijalna_agencija“Veoma je važno osnažiti građane da progovore o ovim situacijama. Institucije su samo servisi građana kojima oni daju vlast i moć, to treba imati na umu.”

Nikad nisam imao ništa protiv ni protiv milicije niti policije, neko mora raditi i taj posao, čak imam i dosta prijatelja među njima. Ali, nažalost, uvijek i svugdje (kao posljednji juče u Mostaru) ima i pokoji “kikirez” i “mali miš” koji živi u folu “niko kao ja” nabacivši uniformu i drugu opremu na sebe i čiji je limit inteligencije “-1” i koji živi u običnoj utopiji nedodirljivosti i nerealnosti. A realnost je sasvim drugačija i milion puta dokazana, po onoj narodnoj “Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.”. Da li se pri takvom bahatom ponašanju bar neko odgovoran zapita:”A šta ako narodu, (isprovociranom i izrevoltiranom) “pukne” film?!…Šta onda …??!!”.
A što se tiče ovih dešavanja, više mi nije jasno – ili ja nisam “dobar” (ili sam lud i glup) ili ovdje ipak nešto nije u redu. Koliko ja znam, NERED JE KADA JE SVE U REDU PA SE NEKIM POSTUPKOM ILI NA NEKI DRUGI NAČIN REMETI TAJ RED, a kod nas već skoro 20 godina vlada dokazani apsolutni NERED. A po ovim dešavanjima proizlazi da policija čuva i štiti NERED.
Raja, narod, nema sigurno ništa protiv institucija BiH, protiv BiH, … To može pomisliti i reći samo glupa, priglupa i osoba kojoj je u cilju “razvodniti” prave razloge narodskog bunta i sam bunt građana BiH.
Narod je protiv “ljudi” (da ih ipak tako nazovemo iako su većina obični kriminalci i lopovi) koji su se “primili” i ustoličili decenijama u tim objektima i institucijama, a kojim je isti ovaj narod ukazao povjerenje koje su oni lopovski iznevjerili.
Činjenica je i da 2/3 ovih “bahataša” narod nije ni izabrao, već su se sami između sebe stranački probrali – jer bitno je biti “SPODOBAN” a ne “sposoban”.
Protiv takvih su naši građani. NISU oni protiv njih onako privatno, jer da jesu išli bi im kućama a ne pred zgrade u kojima obavljaju (ako uopšte borave tu i zarađuju plate) svoje funkcije. To znači da su protiv funkcionera i svih drugih koji ne obavljaju svoju dužnost i ne ispunjavaju date im i povjerene obaveze (a za šta su abnormalno plaćeni).
I na kraju, opet se postavlja osnovno pitanje: KOGA I ŠTA ŠTITI “NAŠA” POLICIJA ?????

Nedim Medo Merdžanić/vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Predsjednik je pogriješio!

Nova napetost s Bosnom, na (zlu)radost Hercegovine! Odlikovati generala HVO-a Z. M. Jelića, u BiH …