Kakva vijest iz siromašne kraljevine Jordan, tzv. ”zaostalog, trećeg svijeta”. Kad’ bi se barem naši ugledali!

Nada Al Issa

SVIMA BESPLATAN KRUH, SVI OSLOBOĐENI PLAĆANJA REŽIJA U VRIJEME KRIZE, ne s -odgodom, nego zauvijek ! Znam iz ”prve ruke.”

Kralj Abdullah Drugi donio je DEKRET prema kojemu se svima dijeli besplatani kruh, i to doslovce- od vrata do vrata. (Vojska na ulicama strogo kontrolira da se nepotrebno ne izlazi iz (samo)izolacije). A tamo svakoj obitelji treba puno kruha, jer u svakoj najmanje barem osmero, desetero. djece.
I SVI OSLOBOĐENI PLAĆANJA REŽIJA DOK NE PROĐE KRIZA, ne – s odgodom, kao kod nas, nego zauvijek. Sve će platiti država.
. I to u j državi u kojoj je BDP cca tri puta manji nego kod nas.U siromašnoj polupustinjskoj kraljevini u kojoj je medijalna plaća 120 dinara, cca 1200 kuna, prosječna oko 200 dinara.
I ZA KRAJ MALO ”PUČKO KRALJEVSKOG TRAČA ”
Jordanci se nadaju da će se i njihova prelijepa kraljica Ranija, kojoj zamjeraju veliku rastrošnopst, sada malo žrtvovati u korist podanika, pa malo smanjiti narudžbe iz Chanela, Diora,Guccija, Balenciage, Armanija, odreći jahte od 47 mil. $. za rođendan….
IMAMO I MI I ”KRALJEVA” I ”KRALJICA” koji bi se u ovoj krizi i neimaštini mogli, ili morali, ako ne drugačije DEKRETOM države, odreći barem malo svoje raskoši,luksuznih jahti, bijesnih auta, kućerina, vila a s bazenima što je i tako sve kupljeno i izgrađeno našim novcem.Bilo bi i za plaće i za mirovine.
Bilo bi više nego u onoj Kranjčevićevoj ”Gospodskom Kastoru,”
. kojemu se bacaju mrvice s gospodskog stola.
Umjesto toga dobili smo obećanje koje psihološki ”ubija” gotovo kao korona ”za ovaj mjesec imamo i za plaće i za mirovine,” za dalje ”vidjet ćemo.” Nekad bi se mogli ugledati i u tzv” treći svijet,” iako je u ovom slučaju upitno tko je zapravo “treći svijet?” Ili nije?😪😪🤔🤔

domaći kruh - lepinja
domaći kruh – lepinja

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Najfascinantnija slika cijelog Domovinskog rata

PETAR STIPETIĆ-general koga Tuđman nije volio, ali mu je trebao! Genaralu Petru Stipetiću 8. kolovoza.predaje …