Jesu li u sekularnoj državi na snazi državni zakoni i propisi, ili kanonski zakonik?

Nada Al Issa

Ili obadva, za odabrane?..

Pomhanitalom svećeniku koji umjeto blagoslova dijeli prokletstvo, baca anateme, zaziva na ljude kaznu božju, krši sve moguće mjere opreza samo prekršajna prijava?!
JER SVEĆENIKE ŠTITI KANONSKI ZAKONIK!? Oni njegovi bukači koji su izvikivali i ZDS, na krim obradi, mogu dobiti i do pet godina, njemu ništa! Štiti ga KANONSKI ZAKONIK! A što je s državnim zakonima i propisima, što je s onim da smo pred Zakonom svi jednaki? Nismo, svećenici su jednakiji. CRKVA NAMEĆE PRAVILA NAVODNO SEKULARNOJ DRŽAVI. Nedavna hvarska ”procesija križa”, jer je to ”stari tradicionlani običaj” pa ove divlje splitske mise, sve čak i po cijenu života! Sveta crkva kojoj ništa nije sveto, pa ni život? A država, po principu ne bi se šteli mešati!
Sociolog religije i bivši ambadaor u Vatikanu za vrijeme Juge, Ivica Maštruko objašnjava da biskupija može itekako kazniti neposlušnog svećenika, oduzeti mu pravo služenja misa i svih svetih sakramenta.Time bi mu oduzeli sve. ALI NI BISKUPI SE VALJDA NE BI ŠTELI MEŠATI, jer se,”boje politizacije, da ih ne proglase jugokomunistima!” Valjda se i država boji ”politizacije” pa zato svećeniku koji joj otvoreno prkosi, održava mise i po cijenu života, ispisuje samo prekršajne prijave?
ZA PUKNUTI OD BIJESA, MUKE, NEMOĆI PRED CRKVOM
Zbog straha od ”etikete” crvenih popova, jugokomunista, samo ”peru ruke” od đavoljeg svećenika k'o Pilat od Isusa! Kazna ni na vidiku? Barem zasad.
Smiješno, boje se politizacije! ? Pa upravo je Crkva sve ispolitizirala svojim uplitanjem u baš sve pore života, a kada zgriješe i pred Bogom i ljudima, nikom’ ništa.
ŠTITI IH KANONSKI ZAKONIK!

Ustav Republike Hrvatske
Ustav Republike Hrvatske

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

O nazivu Bosna – prvi dio

Naziv Bosna je sIavenizirani oblik ilirskog naziva koji su antički dokumenti zabilježili u dvije varijante: …