Dno domoljubne patetike

Nada Al Issa

S mnogih zagrebačkih balkona I prozora, sinoć se orila “Moja domovina”, nastala ra(t)nih 90-ih. Tada je njezino pjevanje imalo svrhu, koja je sada?
DA PJEVANJEM PRETVARAMO drżavu, HDZ , vladajuće, u politička božanstva , koja u doba ove jezive krize brinu za nas. Pa to im je posao!
NA MINISTRA BEROŠA, prof. MARKOTIĆ, prim.. CAPAKA I CIJELI STOŽER ne dam ništa, ČAST CIJELOM STOŽERU, kojeg je osnovala Vlada, (hoćeš, nećeš, ne može bez politike)slušamo, barem većina, njegove preporuke,.stroge mjere, ali ne treba zato nikome stavljati aureole političkog božanstva.
SINOĆNJE ZBORNO PJEVANJE “Moje domovine” po prozorima I balkonima podsjetilo je na ono što se pod motom “Moja domovina” događalo 90-ih, pljačkașka privatizacija -po zakonu.
Stvoreno je 200 bogatih obitelji, ostali otpisani kao stoka sitnog zuba.
SADA BI VALJDA “MOJOM DOMOVINOM” trebali zahvaljivati Bogu na HDZ-u I državi, za koju HDZ već 30 g. papagajski.ponavlja da ju je on stvorio. S obzirom na iskustva ‘90-ih, neki se sumnjičavo pitaju je li se, I što možda skriva i iza zapozorja ovog novokomponiranog zbornog pjevanja “Moje domovine?”

"Moja domovina" pjevala se sa balkona u Zagrebu
“Moja domovina” pjevala se sa balkona u Zagrebu

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Najfascinantnija slika cijelog Domovinskog rata

PETAR STIPETIĆ-general koga Tuđman nije volio, ali mu je trebao! Genaralu Petru Stipetiću 8. kolovoza.predaje …