Dimljeno-sušeno meso ili rudina pastrma

pastrma_degustacija_rudoZa spravljenje dobre pastrme puno toga treba da se učini a sve počinje od samog poluproizvoda, mesa. Meso mora biti od potpuno zdravih životinja. Pripremanje mesnih prerađevina obavlja se u hladnim, zimskim mjesecima, jer je hladnoća jedan od važnih uslova za trajnost i očuvanje mesa i mesnih prerađevina. Potrebna je besprijekorna čistoća prilikom obrade i prerade mesa. Pod ovim se podrazumijeva čistoća prostorije, posuđa i pribora koje se upotrebljava, kao i osobe koja radi konzerviranje i preradu mesa. Sve ove preduslove poljoprivredni proizvođač iz Vikića Handanović Mehrudin “Rudo”  je ispunio i već niz godina proizvodi bosanske specijalitete pastrmu i sudžuk po sopstvenim receptima. Za ovu zimsku sezonu je u odnosu na ranije godina pripremio veću količinu a prvi rezultati tog njegovog rada se mogu vidjeti i probati kod “Rude”. Cijene su nepromjenjene,  kao i ranijih godina 18 za sudžuk odnosno 25 za pastrmu sve u bosankim KM-ovima. Ovo su fotografije iz sušane a one same govore sve što treba. Kako novogodišnji praznici uskoro dolaze možda je upravo sada vrijeme da se obezbjedite sa mezetlucima a domaćin “Rudo” ima i iznenađene za sve Vas.pastrma_rudo pastrma_susana_rudo

Comments

comments

Provjerite također

Hrgar: Spomen obilježje “Jama bezdana” zimi

Obilaskom  i posjetom spomen obilježja na Hrgaru u bilo koje vrijeme zaista je teško sakriti …